Sain jälleen yhteydenoton päiväkodin epäkunnossa olevasta portista. Näiden asioiden kansaa on tullut tehtyä töitä oikein kunnolla: taitaa olla ainakin neljäs päiväkoti, josta joudun soittelemaan kunnantalolle. Tällä kertaa soitin suoraan tekniselle puolelle esittäen vaateen portin korjaamisesta mahdollisiman kiireesti. Olen muuten huomannut kantapään kautta, että lisäpuhtia asioiden hoitamiseen tulee kummasti kun vielä muistaa mainita jäävänäs seuraamaan asiaa. Ikävää tässä on tietenkin se, että jos puhelinlinjalla olisi äiti Kyllönen valtuutettu Kyllösensijaan, olisi vaikutus varmasti huomattavasti pienempi. Näin ainkain oman kokemukseni mukaan. 

Nämä päiväkotien ja koulujen porttien ja leikkialueiden turvallisuusasiat ovat juuri sellaisia, jotka usein hukkuvat isompien kysymysten alle. Minusta meillä ei saa olla varaa jättää niitä hoitamatta. Ikäviä hetkiä koettiin viime syksynä Tikkakosken päiväkodissa, kun lähes kaksi vuotta (!) korjausta ja ajantasalle saattamista odottaneet aidat ja portit soivat kahdelle pikkuihmiselle mahdollisuuden livistää kesken päivän omille teilleen. En jaksa ymmätää kuinka meillä on varaa ottaa tällaisia riskejä: jo lainsäädäntö on selkä näissä asioissa. Myöskään lapsen henki ole millään rahalla korvattavissa, vaikka kunta vastuun kantaja onkin.

Kiitos äidille, joka lähestyi Väinölän suunnalta. Ainakin itselleni on tuiki tärkeää saada tietoon juuri tälläisia asioita, joihin on reagoitava nopeasti. Tosin kuin luullaan, ei meille päättäjille tieto kuitenkaan välity virkateitse.Tarvitsemme edelleen tiivistä yhteydenopitoa kuntalaisten kanssa. Itse olen ollut iloinen runsaista yhetydenotoista: ne ovat tuottaneet paljon hyviä aisoita, joihin en olisi edes osannut puuttua ilman teitä! Kiitos kuulu jokaiselle, joka viitsii suunsa avata yheitsen asioittemme hoitamiseksi.